Υποστηρικτές εκπαιδευτικών δράσεων

Αντιλαμβανόμενη την εκπαιδευτική δυναμική της ρομποτικής και της μεθόδου S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics), η MYTILINEOS προχώρησε για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά (2020 – 2021) στη δωρεά ειδικού εξοπλισμού σε ελληνικά σχολεία. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, πρόσφερε σε 35 σχολεία εξοπλισμό ρομποτικής LEGO Education που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση 1.131 μαθητών στη δημιουργία ολοκληρωμένων ρομποτικών κατασκευών.

Επίσης η MYTILINEOS συνεχίζει να συμβάλλει στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, παρείχε εξοπλισμό σε δημοτικά σχολεία. Συγκεκριμένα, προχώρησε στη δωρεά ειδικού εξοπλισμού «Gigo light & Solar Energy» και «Gigo Wind Power» σε 10 ελληνικά σχολεία, επιτρέποντας σε 536 μαθητές να πειραματιστούν ως σύγχρονοι μηχανικοί σε 40 διαφορετικές εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να αναπτύξουν τη φαντασία και τις δυνατότητές τους και να γνωρίσουν την επαναστατική εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στήριξε τη διάθεση δωρεάν ολοκληρωμένων πακέτων Μικροχημείας (Advanced Microchemistry kits) σε σύνολο 50 Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο «Χημεία Μικροκλίμακος», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της UNESCO (UNESCO Global Microscience Experiments Project). Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στήριξε την κατάρτιση των εκπαιδευτικών των ωφελούμενων σχολείων επάνω στη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού Advance Microscience kit στην τάξη, καθώς και τη δημιουργία από τον STEM Education μίας ψηφιακής βιβλιοθήκης με ελεύθερη πρόσβαση (open access), με σκοπό την καταχώρηση των εργαστηριακών ασκήσεων που υλοποίησαν τα ωφελούμενα σχολεία, κατόπιν μετατροπής αυτών σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά σενάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο/η εκπαιδευτικό.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ χρηματοδοτεί την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Ερευνώ και Ανακαλύπτω σε 20 δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής. Ο STEM Education έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο STEM Education, με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη στήριξη της δράσης με εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικό υλικό, φύλλα εργασίας, υλικό υποστήριξης. Εκτός από τον εξοπλισμό στα σχολεία, σε κάθε ωφελούμενο σχολείο έγιναν εργαστήρια για να γνωρίσουν βιωματικά το πρόγραμμα δάσκαλοι και μαθητές.

Ο STEM Education με χαρά καλωσορίζει τη SAMSUNG στην ομάδα των συνεργατών του!

Η SAMSUNG αποτελεί Technology Partner του STEM Education, εξοπλίζοντας τον Οργανισμό με tablets. Ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται ήδη σε πληθώρα εκπαιδευτικών δράσεων του STEM Education, συνδυάζοντας έτσι τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM, με την υψηλή τεχνολογία της SAMSUNG.

Ο STEM Education με την υποστήριξη της Stoiximan (στο πλαίσιο του προγράμματος “Οι Μικροί ήρωες μαθαίνουν” που υπάγεται στο ευρύτερο πρόγραμμα IROES.GR) υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 5 δημοτικά σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εισαγωγή στο STEM είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της τρίτης και τετάρτης δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν της απλές μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλούς), μέσω κατασκευών που πραγματοποιούνται με τα κλασσικά τουβλάκια LEGO. Όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που έμαθε.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε κύκλο 8 μαθημάτων διάρκειας 90’.

Ο  Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) σε συνεργασία με τον STEM Education πραγματοποιούν μια καινοτόμο δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο της εκπαίδευσης. Ο Όμιλος πραγματοποίησε δωρεά 84 πακέτων εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 7 Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. H EUNICE ENERGY GROUP (EEG) κατατάσσεται στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωτοπορία των καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επενδύει σταθερά και προγραμματισμένα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και την υλοποίηση νέων έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, δίνοντας προτεραιότητα στην υψηλή κοινωνική ευθύνη, την κοινωνική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.

Ο STEM Education δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πραγματοποίησε εισαγωγικά workshops στα Γυμνάσια που δέχθηκαν τη δωρεά. Οι μαθητές των ωφελούμενων Γυμνασίων είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και για άλλα ουσιώδη κεφάλαια της Φυσικής με βιωματικό τρόπο, μέσα από κατασκευές και πειράματα, εργαζόμενοι σε ομάδες. Μέσω του προγράμματος, εισάγεται η μεθοδολογία STEM στα ωφελούμενα σχολεία για τα επόμενα χρόνια.

Η AstraZeneca έχοντας υψηλό συναίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δωρίζει 59 πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 59 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς STEM Education & WRO Hellas που θα αναλάβουν τη διανομή του εκπαιδευτικού υλικού, η AstraZeneca με τη δωρεά αυτή θα επιτρέψει σε 59 δημοτικά σχολεία να εντάξουν την εκπαιδευτική ρομποτική στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες, αλλά και να συμμετάσχουν στον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με οργανωτή τον WRO Hellas. Στο πλαίσιο της εισαγωγής της μεθοδολογίας STEM όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, ο STEM Education πραγματοποίησε workshop εισαγωγής στην εκπαιδευτική ρομποτική την Τρίτη 25 Απριλίου με τη συμμετοχή 200 εργαζομένων της AstraZeneca. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στα στελέχη της AstraZeneca να εισαχθούν στον κόσμο των κατασκευών, του problem solving, της τεχνολογίας και της σύγχρονης εκπαίδευσης.