Πρόταση Συνεργασίας για Ιδιωτικά Κέντρα Εκπαίδευσης

Ο STEM Education έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένα ετήσια Εκπαιδευτικά Προγράμματα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα συνοδεύονται από επιλεγμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας, οδηγίες κατασκευής και οδηγό εκπαιδευτή που καλύπτουν το ηλικιακό φάσμα από 05-15 ετών των μαθητών σας.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης (Ιδιωτικά Σχολεία, Κέντρα Ρομποτικής, Φροντιστήρια, ΚΔΑΠ, κ.α.) που επιθυμούν να επενδύσουν ποιοτικά και να ενσωματώσουν την εμπειρία και την ποιότητα του οργανισμού μας στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδεύονται από εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς σας για να διδάξουν στο Κέντρο και από προτεινόμενο εξοπλισμό με δυνατότητα αγοράς του από τον αποκλειστικό προμηθευτή μας.

Είμαστε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε με την εμπειρία μας. Σταθεροί συνεργάτες, πολύτιμοι σύμμαχοι.

Ο Θαλής και η Mέλισσα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Θαλής και η Mέλισσα» τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν τον κόσμο των Μαθηματικών μέσα από το παιχνίδι με τη μέλισσα Beebot. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό οι μικροί μαθητές θα γνωρίσουν προμαθηματικές έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα μοτίβα, η ταξινόμηση, η ισορροπία, η ισότητα, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός, οι συντεταγμένες και οι μετρήσεις του μήκους. Στη συνέχεια, ο Θαλής θα τους γνωρίσει τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10, την πρόσθεση, την αφαίρεση, καθώς και έννοιες όπως η συμμετρία, το εμβαδόν και ο όγκος. Θα αποκτήσουν βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από αυτό το καταπληκτικό αυτό προγραμματιζόμενο παιχνίδι και θα καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η παρατήρηση.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα από τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά. Μέσα από τις μοναδικές ιστορίες που εμπλουτίζουν κάθε δραστηριότητα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι μικροί μηχανικοί καλούνται να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Ο πρώτος μου Αλγόριθμος

O STEM Education με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο πρώτος μου Αλγόριθμος» προσφέρει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους! Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα. Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας.

Απλές Μηχανές

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Απλές Μηχανές» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ & Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές» αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Απλές Μηχανές». Οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια οι μικροί μηχανικοί είναι έτοιμοι να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Θα κατανοήσουν τι σημαίνει ηλεκτρικό κύκλωμα, τι είναι η πολικότητα ρεύματος και τι είναι ο διακόπτης δίνοντας κίνηση σε συγκεκριμένες κατασκευές. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Πρώτοι μου Αυτοματισμοί» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού. Οι μαθητές θα γνωρίσουν αρχικά το λογισμικό πρόγραμμα Scratch, θα εμπεδώσουν διασκεδάζοντας έννοιες Μηχανικής, Φυσικής και Μαθηματικών. Οι δραστηριότητες  που θα ολοκληρώσουν θα τα ψυχαγωγήσουν, θα εμβαθύνουν σημαντικά και θα τους αναδείξουν δεξιότητες ικανές που πρέπει να αποκτήσουν για να υποστηρίξουν την μελλοντική τους πορεία στην κοινωνία του αύριο. Με το Scratch οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν και να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα όπως animation , gaming κλπ. Είναι ιδανικό επίσης για τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Elementary Robotics

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Elementary Robotics οι μαθητές σχεδιάζουν και διαμορφώνουν τις πρώτες τους πλήρως αυτόνομες ρομποτικές κατασκευές στον φυσικό κόσμο για να εκπληρώσουν συναρπαστικές αποστολές. Προγραμματίζουν τις συνθέσεις των ρομπότ, αξιοποιούν συνδυασμούς αισθητήρων και κινητήρων και προσθέτουν ευφυΐα στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους μαθησιακούς στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.

Advanced Robotics

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Advanced Robotics οδηγεί τους μαθητές στο μέλλον της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων και της κάμερας τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν την καινοτομία του προγράμματος. Το πρόγραμμα μέσα από μοναδικές δραστηριότητες εστιάζει σε σύγχρονες γνώσεις και προετοιμάζει τους επιστήμονες του μέλλοντος.

Micro:bit Scratch

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Micro:bit Scratch» οι μαθητές Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου θα κατανοήσουν οι μαθητές βασικές προγραμματιστικές έννοιες, να έρθουν σε επαφή με την έννοια της μέτρησης φυσικών μεγεθών και φυσικών μεταβολών, να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τεχνολογία και τα μαθηματικά για να εξάγουν τα πρώτα τους επιστημονικά συμπεράσματα. Μέσα από τη διαθεματικότητα των εργαστηρίων θα είναι σε θέση να διαβάζουν να σχεδιάζουν, αλλά και να κατασκευάζουν πειραματικές διατάξεις με ηλεκτρονικά κυκλώματα. Οι μαθητές θα αρχίσουν να κατανοούν τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συσκευές, καθώς επίσης και τους προγραμματικούς αλγόριθμους που κρύβονται πίσω από αυτές.

Microbit Scratch Building Robots

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Microbit Scratch Building Robots» οι μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου θα μάθουν να κατασκευάζουν αυτοματισμούς, συσκευές ελέγχου και πιο σύνθετες ρομποτικές διατάξεις χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Micro:bit και διάφορα περιφερειακά όπως αισθητήρες και σερβομηχανισμούς. Παράλληλα θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της Φυσικής που αναφέρονται στα φυσικά μεγέθη που σχετίζονται με τις κατασκευές τους. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της στατιστικής που εφαρμόζονται στη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των μετρήσεων που θα παίρνουν από αυτές τους τις κατασκευές.

Physical Computing & Python

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Physical Computing & Python» οι μαθητές εξερευνούν τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών και της Ηλεκτρονικής Κατανοούν και επαληθεύουν μέσω των μετρήσεων τους νόμους που διέπουν τη Φυσική (Physical Computing). Μέσα από συναρπαστικά projects, αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες και έμπνευση για την εξερεύνηση περαιτέρω της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το μέσο για να το πετύχουν αυτό οι μαθητές είναι η γλώσσα προγραμματισμού Python, μια φιλική προς αρχάριους γλώσσα που χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο της ρομποτικής.

SPIKE Prime

Το «SPIKE Prime» είναι ο ολοκαίνουριος τρόπος να ωθήσουμε τους μαθητές στην ενασχόληση με το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από τη γνώση. Οι μαθητές ηλικίας 11-15 ετών γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι.

EV3

Το πρόγραμμα «EV3» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Ταυτόχρονα τα παιδιά προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν, αν το θελήσουν, στον  ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas.

Οι συνεργάτες μας

Είπαν για εμάς

Το περιεχόμενο που μου παρείχε ο STEM Education μου έλυσε τα χέρια! Τα παιδιά κάνουν πρωτότυπες δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει οι ειδικοί!

Βέρα Κ. – Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου

Το κύρος και η αξιοπιστία του STEM Education ανανέωσε τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και το ενδιαφέρον των μαθητών μου.

Χρήστος Μ. – Ιδιοκτήτης ΚΔΑΠ

Παροχές στους συνεργάτες

Ειδική προώθηση συνεργατών
στα κοινωνικά δίκτυα για
αύξηση του πελατολογίου σας
Δυνατότητα προετοιμασίας για
συμμετοχή στην Ολυμπιάδα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ευκολίες Πληρωμής
10% έκπτωση
στον εξοπλισμό
Άδεια χρήσης με διάρκεια 3 ετών
Έκπτωση 40% για 2ο εκπαιδευτικό κέντρο
Ειδικές τιμές για εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σας

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος