fbpx
Home Νέα Summer camp Summer camp στο Κέντρο STEM Education Ξάνθης

Summer camp στο Κέντρο STEM Education Ξάνθης

Ο STEM EDUCATION θα λειτουργήσει Summer camp στις εγκαταστάσεις του στην Ξάνθη.

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer camp, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις  και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

Το Summer camp είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Κάθε παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο προγραμματισμός ή οι φυσικές επιστήμες. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και των επακόλουθων επιπτώσεων.

Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα Δήμου Αθηναίων

Νέοι Μηχανικοί (Α, Β, Γ δημοτικού)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Έτσι τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή κ.λπ.) μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά λειτουργούν σε ομάδες, καθώς το πνεύμα συνεργασίας είναι βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, μέσα από την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται φαινόμενα που θα ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (Δ, Ε, Στ δημοτικού)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και βρίσκουν λύσεις που εξάπτουν την περιέργειά τους, ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Επιπλέον, η σύνδεση με το tablet είναι πλέον ασύρματη, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με χρήση EV3 (γυμνάσιο)

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science Technology Engineering Mathematics) βασισμένη στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκτούν την ικανότητα να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ και να εξηγήσουν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες. Στη διάρκεια του μαθήματος σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις  προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης).  Παράλληλα, υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα.

Το πρόγραμμα αυτό θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για την ένταξη των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Βασικός στόχος του Summer camp είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση συγκεκριμένων – πραγματικών προβλημάτων μέσω κατασκευών, καθώς και η κοινωνικοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο της Επιστημονικής Μεθοδολογίας. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οικοδομώντας τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας με θετικό τρόπο. Θα κληθούν επίσης να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες επιλέγοντας κατάλληλες διαδικασίες και υλικά, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τις κατασκευές τους, κάνοντας προβλέψεις, μετρώντας και αντιπαραβάλλοντας στοιχεία, συνάγοντας συμπεράσματα κ.λ.π.

Πρόγραμμα

Πρώτη εβδομάδα 18/6 με 22/6

Δεύτερη εβδομάδα 24/6 με 28/6

Τρίτη εβδομάδα 1/7 με 5/7

Τέταρτη εβδομάδα 8/7 με 12/7

Ώρα / Ημέρα1η μέρα2η μέρα3η μέρα4η μέρα5η μέρα
08:15-09:00ΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευση
09:00-10:30ΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔραστηριότητα
10:30-11:00ΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμα
11:00-12:30ΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔραστηριότηταΔιαγωνισμός
12:30-13:00ΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητό
13:00-14:00Δημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΠαρουσίαση Έργων
14:00-15:00ΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρηση

Κόστος Προγράμματος

  • Τιμή εβδομάδας ανά μαθητή/τρια: 85€ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)
  • Προεγγραφή μέχρι Παρασκευή, 31/5/2019  τιμή 75€
  • Δύο αδέρφια 150€
  • Παρακολούθηση 2 εβδομάδων 150€

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *