fbpx
Home Νέα Summer camp Summer camp STEM στο Πολεμικό Μουσείο
Θερινό σχολείο STEM στο Πολεμικό Μουσείο

Summer camp STEM στο Πολεμικό Μουσείο

Ο STEM EDUCATION ανακοινώνει τη διεξαγωγή Summer camp σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο στον χώρο του μουσείου.

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer camp, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις  και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

Παράλληλα, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Θα δουν προβολές από το αρχείο πολυμέσων του Πολεμικού Μουσείου!
  • Θα κάνουν διαδραστικές περιηγήσεις στα εκθέματα του Μουσείου!
  • Θα δημιουργήσουν κατασκευές εμπνευσμένες από ιστορικά εκθέματα, συνδυάζοντας STEM και ιστορία!

Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική ηλικία

Παρατηρώ & Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μου!

Το παρόν πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Οι δραστηριότητες που απαρτίζουν το πρόγραμμα στηρίζονται στη διαδραστικότητα και στον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό αλλά και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή ακόμα και σύμφωνα με την δική τους κρίση.

Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κατασκευαστικές ικανότητες, να μάθουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά, να παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας. Παράλληλα, οι μαθητές ανακαλύπτουν τρόπους να εκφράζονται, να συνεργάζονται αλλά και να ακολουθούν οδηγίες μεθοδικά, βήμα προς βήμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές κατασκευές από την καθημερινότητά μας, όπως οχήματα, ζώα, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και κατασκευές βγαλμένες από τη φαντασία των ίδιων των παιδιών!

Οι μαθητές καλούνται να συνεργαστούν στα πλαίσια μιας ομάδας, να παίξουν, να κατασκευάσουν, να συνδέσουν τις κατασκευές τους με εικόνες από τη πραγματική ζωή, παρακολουθώντας videos σύντομης διάρκειας.

  • Θα προγραμματίσουν επιδαπέδια robots, θα τα μεταμορφώσουν σε ζωάκια και θα τα βάλουν να χορεύουν!
  • Θα δώσουν σχήμα και κίνηση σε χάρτινα μοντέλα, τα οποία  θα ζωγραφίσουν με το δικό τους στυλ και φαντασία!
  • Θα απολαύσουν και θα ανακαλύψουν την τέχνη μέσα από έγχρωμα γεωμετρικά σχήματα!
  • Θα διακρίνουν τη μαγεία των φυσικών επιστημών μέσα από διασκεδαστικά πειράματα!

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μαθητές να έλθουν σε επαφή και να παίξουν με το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό παγκοσμίως. Να μάθουν, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, διασκεδάζοντας! Να ανακαλύψουν τη χρησιμότητα της ομάδας και να αντιληφθούν τη σημασία της συνεργασίας!

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα Δήμου Αθηναίων

Νέοι Μηχανικοί (6 – 8 ετών)

Το πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Έτσι τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή κ.λπ.) μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά λειτουργούν σε ομάδες, καθώς το πνεύμα συνεργασίας είναι βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, μέσα από την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται φαινόμενα που θα ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (10 – 12 ετών)

Με το πρόγραμμα αυτό επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και βρίσκουν λύσεις που εξάπτουν την περιέργειά τους, ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Επιπλέον, η σύνδεση με το tablet είναι πλέον ασύρματη, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Βασικός στόχος του Summer camp είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση συγκεκριμένων – πραγματικών προβλημάτων μέσω κατασκευών, καθώς και η κοινωνικοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο της Επιστημονικής Μεθοδολογίας. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οικοδομώντας τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας με θετικό τρόπο. Θα κληθούν επίσης να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες επιλέγοντας κατάλληλες διαδικασίες και υλικά, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τις κατασκευές τους, κάνοντας προβλέψεις, μετρώντας και αντιπαραβάλλοντας στοιχεία, συνάγοντας συμπεράσματα κ.λ.π.

Πρόγραμμα

Πρώτη εβδομάδα 17/6 με 21/6

Δεύτερη εβδομάδα 24/6 με 28/6

Τρίτη εβδομάδα 1/7 με 5/7

Τέταρτη εβδομάδα (μόνο για παιδιά προσχολικής ηλικίας) 8/7 με 12/7

Ώρα / Ημέρα1η μέρα2η μέρα3η μέρα4η μέρα5η μέρα
08:15-09:15ΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευση
09:30-11:00ΔραστηριότηταΔραστηριότηταExtra CurriculumΔραστηριότηταΔραστηριότητα
11:00-11:30ΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμα
11:30-13:00ΔραστηριότηταΔραστηριότηταExtra CurriculumΔραστηριότηταΠροετοιμασία
13:00-13:30ΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητό
13:30-14:30Δημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔιαγωνισμός
14:30-17:00ΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρηση

Κόστος Προγράμματος

  • Κόστος Summer camp (εβδομάδα) 95 ευρώ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)

Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδιο και για τις τρεις εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε την εβδομάδα που εξυπηρετεί καλύτερα.

Φόρμα ενδιαφέροντος

Related Post

4 Comments

  1. Πιτσουνη Βασιλικη
    7 Μαΐου, 2019

    Καλημερα σας ,
    θα ήθελα να ενημερωθώ για καλοκαιρινά προγράμματα για παιδια 13-16 ετών ( αν υπάρχουν). Επισης , υπάρχει Προγραμμα που θα μπορούσε να παρακολουθήσει παιδί με μαθησιακή δυσκολία τυπου ΔΕΠΥ;
    Ευχαριςτω πολύ

    • STEM Education
      7 Μαΐου, 2019

      Καλημέρα σας. Μπορείτε να δείτε εδώ τα προγράμματα μας για γυμνάσιο.

  2. Chara
    27 Μαΐου, 2019

    Παιδιά νηπιαγωγείου, 6 ετων, μπορουν να μετεχουν στο προγραμμα νεοι μηχανικοί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *