Εκπαιδευτικά προγράμματα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και προπονητές από Ολυμπιονίκες και Lego Education Teachers στις εγκαταστάσεις μας

Η επανάσταση της Πληροφορίας και κατ’ επέκταση της Γνώσης, είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας, μετά την ανακάλυψη της γραφής και της τυπογραφίας. Από την αρχαιότητα, ο άνθρωπος κατασκευάζει μηχανές, για να πολλαπλασιάσει την μυική του δύναμη, να στήσει τον τεχνικό πολιτισμό που τόσο άλλαξε τον κόσμο.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά του παρελθόντος απαιτείται η προσφερόμενη γνώση να παρέχεται από εκπαιδευμένους στη φιλοσοφία STEM.

Ο STEM Education διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα STEM για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ενήλικες που επιθυμούν να γίνουν μέλη της κοινωνίας της γνώσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης στην εκπαιδευτική ρομποτική διεξάγουν εκπαιδευτικοί που έχουν διακριθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την εκπαιδευτική ρομποτική: Την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Το συμβολικό κόστος των προγραμμάτων κατάρτισης των εκπαιδευτικών καλύπτει τον εξοπλισμό, τα φύλλα εργασίας που θα χρησιμοποιήσουν οι καταρτιζόμενοι και την αμοιβή του εκπαιδευτή. 
Σκοπός διεξαγωγής των σεμιναρίων αυτών δεν είναι το εμπορικό κέρδος. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα εκπαιδευτικό περιεχόμενο και νέα εργαλεία εκπαίδευσης. Επιθυμία μας είναι όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια STEM να γίνουν οι πρεσβευτές του STEM Education στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Βεβαίωση παρακολούθησης θα δίδεται σε όλους όσους παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου της επιλογής τους.

Προσχολική

Ο Θαλής και η Μέλισσα

Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αφορά νηπιαγωγούς που θέλουν να εντάξουν τα Μαθηματικά στην προσχολική ηλικία με έναν καινοτόμο διαφορετικό τρόπο.
Η σημασία του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στη βαθμίδα του νηπιαγωγείου με βασικό γνωστικό αντικείμενο τα μαθηματικά τονίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία καθώς πολλές από τις μαθηματικές έννοιες συγκροτούνται και αναπτύσσονται ήδη από την προσχολική ηλικία.

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Νηπιαγωγείο
Τα πακέτα TechCard παρέχουν ένα απλό σύστημα κατασκευής ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε σχολεία. Αποτελούνται από ένα εύχρηστο σύνολο μηχανικών στοιχείων που επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν τους βασικούς απλούς μηχανισμούς που αποτελούν τη βάση του κόσμου γύρω τους. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πολυάριθμα μοντέλα χρησιμοποιώντας απλά υλικά και συστατικά με τα οποία γίνεται κατανοητή η αρχή λειτουργίας της κάθε κατασκευής

Ετοιμάζω μελλοντικούς Μηχανικούς

Νηπιαγωγείο
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Φυσικής (κυρίως μηχανικής), που είναι απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση όλων των αρχών και φαινομένων που συνδέονται με τις κατασκευές του προγράμματος των Μελλοντικών Μηχανικών .

Τι είναι οι Αλγόριθμοι; Εικονογραφώ Ιστορίες

Νηπιαγωγείο
Σεμινάρια για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς με θέμα την εισαγωγή του προγραμματισμού στην προσχολική ηλικία.
Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να παρέχουμε σε νηπιαγωγούς τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Πρωτοβάθμια

Δάσκαλοι

Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την Υλοποίηση των Κατασκευών

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τις τεχνολογικές κατασκευές, ώστε να διευκολύνει τα παιδιά να γνωρίσουν την αναγκαιότητα των Μαθηματικών εννοιών και να ανακαλύψουν ότι τα μαθηματικά είναι η ακριβής γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τους νόμους της Φυσικής.

Ανακαλύπτω τις Φυσικές Επιστήμες: Φυσικός ή Φυσικός Μηχανικός;

Ο κόσμος που μας περιβάλει και παρατηρούμε, ο μικρόκοσμος που μας αποκαλύπτουν τα μικροσκόπια, ο μακρινός κόσμος των άστρων που μελετάμε με τα τηλεσκόπια, τα πάντα υπακούουν σε κανόνες. Η προσπάθεια μας είναι να μελετήσουμε τους νόμους της Φυσικής ώστε να μπορούμε να τα κατανοήσουμε.

Πληροφορικοί

Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch)

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!
Παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτική ρομποτική δημοτικού, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν τη φυσική και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, τις διάφορες μεθόδους μετάδοσης κίνησης, αλλά και τις βασικές εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του MIT Scratch 2.0.

SPIKE Prime

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής! Ο σκοπός του προγράμματος είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων.

Δευτεροβάθμια

Φυσικοί

Microbit με MicroPython

Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες προγραμματίζουν με Python (MuEditor-MicroPython) πραγματικούς αισθητήρες μέσω ενός μικροελεγκτή – υπολογιστή τσέπης το BBC micro:bit.

JEA Engineering Academy

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας στον κόσμο του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής!
Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.

Φυσική Α’ Γυμνασίου

Το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων θα σας βοηθήσει να φέρετε τους μαθητές σας σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της φυσικής, διδάσκει τον τρόπο μέτρησης των θεμελιωδών φυσικών μεγεθών και την επιστημονική μεθοδολογία πειραματικής έρευνας.

Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Αποκτήστε τις απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση των φυσικών φαινομένων που σχετίζονται με τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται καθημερινά στις ηλεκτρονικές συσκευές. Έναρξη: Ιανουάριος 2021

Χημικοί - Βιολόγοι

Νανοτεχνολογία

Το πρόγραμμα Νανοτεχνολογία. είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο τον νάνο-κόσμο. Πρόκειται για έναν κόσμο όπου η αναζήτηση μας επικεντρώνεται στα άτομα, τις κινήσεις τους και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.

C.S.I.

Η τάξη θα δουλέψει όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα κληθούν να ερευνήσουν μια μυστηριώδη υπόθεση φόνου χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από εργαλεία και τεχνικές της εγκληματολογίας όπως ανάλυση ινών και σύνθεσης του χώματος, αναλύσεις πυκνότητας, ταυτοποίηση εντόμων και χημικές αναλύσεις

Πληροφορικοί

Microbit με MicroPython

Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες προγραμματίζουν με Python (MuEditor-MicroPython) πραγματικούς αισθητήρες μέσω ενός μικροελεγκτή – υπολογιστή τσέπης το BBC micro:bit.

Μηχανοτρονική

Ένα πρόγραμμα για να διδάξετε στους μαθητές σας τους Αυτοματισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία, μέσα από ρεαλιστικά μοντέλα που οι ίδιοι κατασκευάζουν και προγραμματίζουν.

Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου – Λυκείου

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης ενηλίκων στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!
Παρακολουθώντας το σεμινάριο, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν τη φυσική και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, τις διάφορες μεθόδους μετάδοσης κίνησης, αλλά και προχωρημένες εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του Mindstorms EV3.

SPIKE Prime

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής! Ο σκοπός του προγράμματος είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων.