fbpx
Home Νέα Νέα Ο STEM Education και η EUNICE ENERGY GROUP (EEG) δίνουν το παρόν στο Athens Science Festival 2019
summer-camp-2021-ape

Ο STEM Education και η EUNICE ENERGY GROUP (EEG) δίνουν το παρόν στο Athens Science Festival 2019

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός STEM Education και η EUNICE ENERGY GROUP (EEG), από τις 3 έως τις 7 Απριλίου, δίνουν το παρόν με ειδικό περίπτερο, στο Athens Science Festival 2019. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με στόχο την προώθηση σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων που βασίζονται στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Ο ενεργειακός Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) συνεχίζει σταθερά να  στηρίζει τον STEM Education μέσω καινοτόμων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο της εκπαίδευσης και σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας συμμετέχουν μαζί στο φεστιβάλ επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στο περίπτερο των STEM Education & EUNICE ENERGY GROUP (EEG), μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω των εκπαιδευτικών πακέτων Gigo Wind Power & Gigo Light & Solar Energy να πειραματιστούν ως σύγχρονοι μηχανικοί σε πλήθος διαφορετικών εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, να μάθουν για τη λειτουργία και τα οφέλη τους, τόσο προς το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο, να γνωρίσουν πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και να φανταστούν ένα μέλλον όπου η πράσινη ενέργεια θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη.

Με αφετηρία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο STEM Education σε συνεργασία με τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP (EEG), έχει στηρίξει περισσότερους από 600 μαθητές Γυμνασίων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικές δομές είναι περιορισμένη. Σταθερή επιδίωξη του STEM Education είναι η εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM στην τυπική εκπαίδευση, οι συνεργασίες λοιπόν με πρωτοπόρες εταιρείας τεχνολογίας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ζητούμενο και ανάγκη.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *