fbpx
Home Νέα Νέα Βραδιά του Ερευνητή 2015 Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον!

Βραδιά του Ερευνητή 2015 Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον!

Με το σύνθημα Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον  πραγματοποιείται  η  μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της Επιστήμης, «η Βραδιά του Ερευνητή», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής Βραδιάς στον Δημόκριτο, η φετινή εκδήλωση αλλάζει «στέκι»  και μετακομίζει στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)   και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας που θα διαρκέσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Σε ρόλο συντονιστή, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SciCo και υποδέχονται το κοινό σε μια πολυδιάστατη και άκρως ενδιαφέρουσα «Βραδιά του Ερευνητή», που φέτος γιορτάζει τη 10η επέτειό της και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!

Τι θα δείτε:

Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις από καταξιωμένους επιστήμονες  για ερευνητικά ζητήματα αιχμής, με μουσικές παρεμβολές, όπου οι ερευνητές ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές/μουσικές τους δεξιότητες. Ο Ιταλός αστροναύτης  Luca Parmitano   «χαιρετίζει» τη Βραδιά στην Αθήνα και τη Ρώμη, ενώ υπάρχει  ζωντανή σύνδεση με το CERN.

Σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους, αλλά και στον προαύλιο χώρο, τα ερευνητικά κέντρα ‘εκτίθενται’ μέσα από multimedia προβολές, διαδραστικά πειράματα και επιδείξεις ρομπότ και άλλα επιστημονικά εκθέματα, ενώ οι ερευνητές συνομιλούν με το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στην τηλεπισκόπηση, πληροφορική, ρομποτική, βιολογία, “νέα υλικά” και πολλά άλλα.

Το κοινό θα ταξιδέψει από τα ενδότερα του ατόμου και τα βάθη των θαλασσών μέχρι τα αστέρια και το διάστημα μέσα από πολυδιάστατες προβολές, τηλεσκόπια και εκθέματα  των ερευνητικών κέντρων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και θα … μετρήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση με το κινητό τους (!)

Οι μικροί μας φίλοι θα πάρουν μέρος σε πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και σε επιστημονικά δρώμενα για τον καιρό, τους κομήτες και τους αστερισμούς, τη θάλασσα, τους υπολογιστές, θα δουν και θα μάθουν πως κινείται το τραινάκι του Harry Potter, ενώ στην αίθουσα ‘ΘΟΛΟΣ’ θα παρακολουθήσουν προβολές εικονικής πραγματικότητας.

Η τέχνη και η επιστήμη θα ‘συναντηθούν’ τέλος μέσα από εικαστικές συνθέσεις, αστροφωτογραφίες και φωτογραφίες εμπνευσμένες από το ‘έτος φωτός’, GRAFFITI, Stand up, θέατρο και πολλή μουσική, όλα παρουσιασμένα από τους ίδιους τους ερευνητές.

 

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση ετοιμάζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και θα υποδεχθεί το κοινό στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος του στην οδό Πατησίων 42.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τα μικρότερα κυκλώματα ως τους πιο μακρινούς δορυφόρους,

η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον!

 

 

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη: 18:00  –  Λήξη: 24:00Είσοδος Ελεύθερη!

 Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Πειραιώς 254, Ταύρος

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους Φορείς που συμμετέχουν και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων στο:

#rengreececontact@rengreece.grwww.rengreece.grwww.facebook.com/rengreece

Related Post