fbpx
Home Νέα Ρομποτική Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch

Engineering

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν “κώδικα” που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch 2.0.

Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.

Σκοπός προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας , αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού
  • Αριθμός μαθημάτων: 28 ενότητες
  • Διάρκεια μαθήματος: 90′
  • Αριθμός μαθητών: 16 μαθητές

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Φυσική: Τριβή, Ταχύτητα, Δύναμη, Νόμοι της Μηχανικής
  • Τεχνολογία: Περίπλοκες Μηχανές, Αυτόματες Ρομποτικές Κατασκευές
  • Μηχανική: Νοητικά Δίπολα – Στατικότητα ή Ευέλικτη Δόμηση, Δύναμη ή Ταχύτητα
  • Μαθηματικά: Σύνθετες Αριθμητικές Πράξεις, Αναζήτηση Μοτίβων, Αλγόριθμοι & Απλός Προγραμματισμός

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: Εισαγωγή στα ρομπότ & τις ρομποτικές κατασκευές, απλές μηχανές και μηχανισμοί

Ενότητα 2η: Εξοικείωση με το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch, κίνηση κατασκευών μέσω κινητήρα και τηλεχειρισμός τους

Ενότητα 3η: Εισαγωγή στους αισθητήρες και στον αυτοματισμό, επιλογή τηλεχειρισμού ή αυτονομίας ρομποτικών κατασκευών

Ενότητα 4η: Εξοικείωση στη χρήση απλών αλγόριθμων στον προγραμματισμό της αυτονομίας των ρομποτικών κατασκευών (αποφάσεις, επαναλήψεις, τελεστές, μεταβλητές)

Ενότητα 5η: Εφαρμογή δεξιοτήτων στην κατασκευή «προχωρημένων» ρομποτικών κατασκευών

Related Post

7 Comments

  1. Έλενα Μαμανη
    22 Δεκεμβρίου, 2018

    Καλημέρα σας,
    Ενδιαφέρομαι για τον γιο μου που είναι στην 6 δημοτικού και θα ήθελα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Ρομποτικής. Μπορείτε να μου στείλετε πληροφορίες για το πόσο συχνά οργανώνετε το πρόγραμμα και Πόσο κοστίζει; θα εκτιμούσα την απαντηση σας.
    Καλή σας μέρα
    Έλενα

  2. Αφροδιτη Κολια
    15 Ιανουαρίου, 2019

    Καλησπερα ενδιαφερομαι για το γιο μου που πηγαινει στην 6η δημοτικου Θα θελα να γνωριζω αν γινεται να εγγραφει τωρα ,ποιες μερες γινεται το μαθημα και ποσα ειναι τα διδακτρα
    Ευχαριστω

  3. Μητσοπουλου Παππού Μαρία
    6 Μαρτίου, 2019

    Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα, για τον γιο μου, που φοιτα στην ε ταξη δημοτικού θα ήθελα πληροφορίες για το κόστος του προγράμματος, τις ώρες διεξαγωγής του και κάθε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ

  4. Ζεητουνιαν Σ
    25 Μαρτίου, 2019

    Einai mia iperoxi idea .Me Afro to tropo ta paidia fa exoun efkairia na dimiourgoun ,na sindiazoun to pexnidi me gnosis,me texnologia.

  5. Ιωάννα Μαραγκουδάκη
    26 Μαρτίου, 2019

    Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα για παιδιά από 15 ετών και άνω και το κόστος τους. Ευχαριστώ.

  6. ΑΓΑΘΗ ΧΑΛΚΟΥ
    12 Αυγούστου, 2021

    Είμαι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο.Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω on line σεμινάριο ρομποτικής.Διαθέτω τον εξοπλισμό wedo 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *