Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο STEM Education είναι επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas όσον αφορά στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Με όχημα τους διαγωνισμούς, επιδιώκουμε την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική. Οι διαγωνισμοί μας αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό, τόσο την αύξηση του ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μέχρι στιγμής, οι υποστηρικτές μας κι εμείς έχουμε κατορθώσει να εφοδιάσουμε περισσότερα από 800 σχολεία με εξοπλισμό, καθώς και να καταρτίσουμε περισσότερους από 1600 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων (online και offline).

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

O WRO Hellas διεξάγει κάθε χρόνο τον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ με αρχή το 2019 εισάγει και μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTEΓια το έτος 2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Ο δρόμος για τη World Robot Olympiad™ 2018

Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™.


Δεύτερο βήμα: Τελικός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.


Τελικό βήμα: Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™)

Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η World Robot Olympiad™ στην Ταϊλάνδη (16-18 Νοεμβρίου 2018).