fbpx
Home Νέα Για εκπαιδευτικούς Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική

Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης ενηλίκων στον βιωματικό τρόπο διδασκαλίας της Φυσικής!

Το πρόγραμμα Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική εξετάζει πολλές ενότητες φυσικής που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη του σχολείου και τις παρουσιάζει μέσα από κατασκευές που απεικονίζουν αντικείμενα, μηχανές και μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Ο συνδυασμός της βιωματικής εμπειρίας στο εργαστήριο, με την αντίστοιχη θεωρία, θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στη διαδικασία της διδασκαλίας των φυσικών εννοιών, ώστε αυτές να γίνονται ευκολότερα κατανοητές από τους μαθητές.

Οι ενότητες που διδάσκονται στο πρόγραμμα αυτό, όπως: Δυνάμεις, Κίνηση, Μηχανισμοί, Ηλεκτρισμός, Ηλεκτρομαγνητισμός και Αιολική Ενέργεια, ζωντανεύουν μέσα από διαφορετικές κατασκευές και δίνουν ένα ενδιαφέρον υλικό στον διδάσκοντα, για να εξηγήσει, όχι μόνο τις έννοιες και τα φαινόμενα αλλά και την εφαρμογή τους στην πραγματική ζωή.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού Gigo και όλη η διαδικασία γίνεται με μια μορφή ευχάριστη, που βοηθάει εκπαιδευτικούς και παιδιά να σχετιστούν με την επιστήμη και να ανακαλύψουν τις βαθύτερες ικανότητες και τάσεις τους.

Επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος από την κυρία Χριστίνα Καλαμπόκη, Φυσικός, Product Manager σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Σκοπός προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουν οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί τη μέθοδο STEM και να αναζητήσουν εφαρμοσμένους τρόπους διδασκαλίας των θεματικών της Φυσικής.

Θα ασχοληθούμε με θέματα φυσικής που τα περισσότερα από αυτά δεν περιλαμβάνονται στην διδακτέα ύλη του σχολείου και που ο συνδυασμός της βιωματικής εμπειρίας στο εργαστήριο, με την αντίστοιχη θεωρία, θα βοηθήσει στην εμπέδωση βασικών και ουσιαστικών αρχών της Φυσικής.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Ενήλικες
  • Αριθμός μαθημάτων: 4
  • Διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 16
  • Κόστος: 220€ (Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολείο.)

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον STEM Education.

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: ΚΙΝΗΣΗ: Ν. Newton, Περιοδική κίνηση, Κυκλική κίνηση, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ: ατέρμονας κοχλίας, σετ γρανάζια -πως λειτουργούν

Ενότητα 2η: ΔΥΝΑΜΗ: Τριβή, Ελαστικές Δυνάμεις (Επαναφοράς), ΑΠΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ: Απλό εκκρεμές, Κεκλιμένο επίπεδο, Κυλιόμενος διάδρομος

Ενότητα 3η: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Εφαρμογή : Αιολικό Αυτοκίνητο, Ανεμογεννήτρια, Ανεμιστήρας

Ενότητα 4η: Kυκλώματα, Ανοιχτό – Κλειστό κύκλωμα – τρόποι σύνδεσης αντιστάσεων, Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα διαφορετικών τρόπων σύνδεσης,  Μετατροπή Ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλες μορφές, Ηλεκτρικός κινητήρας στο κύκλωμα, Εφαρμογές

Ενότητα 5η: Μαγνητικό πεδίο , Μαγνητικές Δυνάμεις (αόρατες  Δυνάμεις), ηλεκτρομαγνήτες, Κινητήρες και Γεννήτριες, Εφαρμογές

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *