Webinars Ολυμπιάδας

Webinars για προπονητές | WRO Hellas

O STEM Education προσφέρει δωρεάν εντατικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) 2018.

Τα webinars είναι δωρεάν και απευθύνονται στους προπονητές και στις προπονήτριες όλων των περιφερειών της Ελλάδας.

Την εισήγηση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι εκπαιδευτές του STEM Education, οι οποίοι ως προπονητές, έχουν διακριθεί στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Η συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα (webinars) είναι δωρεάν. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται αρωγός του WRO Hellas στο πλαίσιο της κατάρτισης των εκπαιδευτικών της χώρας επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από την δωρεάν προσφορά σεμιναρίων με φυσική παρουσία, καθώς και εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 2000 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Τα webinars απευθύνονται στους προπονητές και στις προπονήτριες όλων των περιφερειών της Ελλάδας.

Ξεκινήστε την εγγραφή σας επιλέγοντας παρακάτω το webinar που σας ενδιαφέρει:

Νέο webinar με θέμα την οδομετρία

 • Τι είναι οδομετρία και πώς αυτή χρησιμεύει στη ρομποτική;
 • Πώς τα απλά μαθηματικά (τριγωνομετρία) μπορούν να μας βοηθήσουν στο να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στις στροφές ενός αυτόνομου οχήματος;

Στο πλαίσιο του κύκλου webinars με θέμα την οδομετρία θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν όταν η ακολούθηση γραμμής αντικαθίσταται από την οδομετρική κίνηση (ταχύτητα οχήματος, ελαχιστοποίηση πολυπλοκότητας βρόχου εκτέλεσης, δυνατότητα να γίνονται διορθώσεις ανά πάσα στιγμή στις τυχόν αποκλίσεις που μπορεί να προκύψουν από την επιθυμητή πορεία) -όπου αυτό είναι εφικτό. Επιπλέον θα αναλυθεί η έννοια του waypoint, καθώς επίσης αυτή του self-check point. Θα δούμε πώς ο χρόνος διαδρομής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για dead reckoning. Η χρήση γυροσκοπίου σε συνδυασμό με οδομετρικά στοιχεία θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στην  αντιμετώπιση προκλήσεων όπως αυτών που θέτουν η World Robot Olympiad ™ και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas. Θα αναφερθούμε στη χρήση Unregulated motors blocks και στο γιατί ενδείκνυται η χρήση τους στην οδομετρία, σε αντίθεση με τα regulated motor blocks. Τέλος θα εξετάσουμε υβριδικές προκλήσεις, όπου οδομετρία και line following επικουρούν η μία την άλλη για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της μορφολογίας μίας πίστας.

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των προπονητών που έχουν μικρή ή/και μέση εξοικείωση με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών.

Εξοπλισμός:

 • Προτείνεται οι εκπαιδευόμενοι να έχουν μπροστά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει ένα (1) ρομποτικό κιτ EV3 core set, καθώς επίσης το LabView για EV3.
 • Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση των webinars μπορεί να γίνει και σε θεωρητικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή την επιτόπια χρήση του άνωθεν εξοπλισμού

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των προπονητών που έχουν μικρή ή/και μέση εξοικείωση με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Ημερομηνίες & ώρες:

 • Ο κύκλος μαθημάτων παρατείνεται! Το μάθημα θα διεξαχθεί στο εύρος 8 (τουλάχιστον) παραδόσεων διάρκειας 1,5 ώρας. Η παράταση των μαθημάτων στοχεύει στη δημιουργία επαρκούς χρόνου, ώστε αφενός να ολοκληρωθεί η ύλη των μαθημάτων, αφετέρου να μπορούν να απαντώνται τα ερωτήματα όλων των συμμετεχόντων χωρίς χρονική πίεση.
 • Προγραμματισμένες ημερομηνίες παραδόσεων:
  • Τρίτη 8 Μαΐου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις 18:00
  • Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 18:00

Εισηγητής: Δημήτριος Θεοτόκης

Πλατφόρμα διεξαγωγής:

 • CISCO (οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική πρόσκληση μέσω email μέχρι και την Τρίτη 8 Μαΐου 2018)