STEM Education Συνεργαζόμενοι χώροι Συνεργασία STEM Education & Μουσείου Ηρακλειδών

Συνεργασία STEM Education & Μουσείου Ηρακλειδών

Ο STEM Education έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την επιστημονική επιμέλεια για τα προγράμματα STEM στο Μουσείο Ηρακλειδών.

«ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ» ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Για παιδιά Νηπιαγωγείου

Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολικές επισκέψεις, το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» ωθεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό (LEGO DUPLO) και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή σύμφωνα με τη δική τους κρίση.

Αποκτούν κατασκευαστικές ικανότητες, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά, παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας. Παράλληλα, ανακαλύπτουν τρόπους να εκφράζονται, να συνεργάζονται, αλλά και να ακολουθούν οδηγίες μεθοδικά, βήμα προς βήμα.Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως  των MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

«ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ» ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για μαθητές Α’-Γ’ Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες, τους μοχλούς – ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής.Στους Νέους Μηχανικούς τα παιδιά κατανοούν διασκεδάζοντας όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο, κ.ά.). Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα «κλασικά» τουβλάκια LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει με απλό τρόπο που έμαθε.

LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για μαθητές Δ’-Ε’ Δημοτικού

Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολεία, το επιτυχημένο εκπαιδευτικό εργαστήριο LEGO WeDo™ εισαγάγει με επιτυχία τους μαθητές του Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα του φυσικού κόσμου που τα περιβάλλει. Επιπλέον, μαθαίνουν πώς μπορούν να «δώσουν ζωή» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, μηχανικής (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες 2-3 ατόμων και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μαθαίνουν να υλοποιούν project μέσα από την ομαδική εργασία. Επίσης κατανοούν βασικές έννοιες της φυσικής με τρόπο βιωματικό, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες, κλπ. και μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια προσιτή, γραφική γλώσσα προγραμματισμού.

Τέλος, τα παιδιά αποκτούν κι αναπτύσσουν τόσο οργανωτικές όσο και κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας.

«ΜΙΚΡΟΧΗΜΕΙΑ» ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για μαθητές Γυμνασίου

Σε αυτό το εργαστήριο οι μαθητές γνωρίζουν τη Χημεία με τον πιο άμεσο τρόπο! Πρόκειται για μια πρακτική μέθοδο ενασχόλησης με την επιστήμη, που αποτελεί πρωτοβουλία της UNESCO (The UNESCO Global Microscience Experiments Project) και έχει στόχο να καλυφθεί όλη η επιστημονική εκπαίδευση από το βασικό μέχρι και το πιο προχωρημένο επίπεδο.Η προσέγγιση της ΜικροΧημείας προσφέρει καινούργια εκπαιδευτικά εργαλεία και συνεισφέρει στην ανάπτυξη ικανοτήτων χωρίς τη χρήση εργαστηρίων. Οι πειραματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μικρή κλίμακα καλύπτουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, από το διαχωρισμό των στοιχείων των μειγμάτων, έως τη μέτρηση των αντιδράσεων των χημικών στοιχείων.

Το πρόγραμμα ΜικροΧημεία αποτελεί μια άμεση και διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της χημείας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες που συνοδεύονται από οδηγίες οι οποίες περιγράφουν τα επιστημονικά πειράματα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΗρακλειδών 16, Θησείο

Ημέρα: Τρίτη
Ώρα έναρξης: 11:00
Διάρκεια επίσκεψης: 90΄
Αριθμός μαθητών: Κατόπιν συνεννόησης
Κόστος: 5 € ανά μαθητή

Κρατήσεις*
– Τηλεφωνικώς, στο 210 34 61 981,
Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00
– Στέλνοντας τη Φόρμα Εγγραφής στο
edu@herakleidon-art.gr.

* Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, το σχολείο θα λάβει επιβεβαιωτική απάντηση από το μουσείο.

Πληροφορίες-Εγγραφές
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr

0 Comments

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *