fbpx
Home Νέα Νέα Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στο ΤΗΕ ΒΟΧ

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στο ΤΗΕ ΒΟΧ

Το ΤΗΕ ΒΟΧ σε συνεργασία με τον STEM Education παρουσιάζουν μια σειρά σεμιναρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά.

Συνάντηση γνωριμίας και παρουσίασης: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 18.30 στο ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη).

Τμήμα Α: ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – για παιδιά α’, β΄ και γ΄Δημοτικού

Τμήμα Β: Εκπαιδευτική Ρομποτική LEGO We Do 2.0 – για παιδιά δ’, ε’ και στ’ Δημοτικού

Από το Νοέμβριο του 2017 και κάθε Τρίτη απόγευμα, το THE BOX εγκαινιάζει μια σειρά Σεμιναρίων Ρομποτικής, σχεδιασμένων ώστε να εισάγουν τα παιδιά  στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές του Δημοτικού. Το μάθημα διεξάγεται με την μορφή παιχνιδιού / δημιουργικής απασχόλησης που αξιοποιεί το πιο παλιό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, τα LEGO. Έτσι, μέσα από απλές κατασκευές τις οποίες τα παιδιά συναρμολογούν υπό την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή, τα βοηθάμε να αντιληφθούν τις βασικές αρχές της Ρομποτικής, της Φυσικής και της Μηχανικής, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Τα σεμινάρια που θα φιλοξενηθούν στο ΤΗΕ ΒΟΧ

Οι κατασκευές που αποτελούν την ύλη του κάθε τμήματος  είναι σχεδιασμένες ώστε να συνάδουν με την ηλικία του  παιδιού που συμμετέχει . Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν 2 τμήματα παιδιών: το τμήμα ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (για παιδιά α,β, και γ Δημοτικού), όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με την κατασκευή απλών μηχανών και τη μετάδοση της κίνησης και το τμήμα Εκπαιδευτική Ρομποτική με Lego We do (για παιδιά δ’, ε’ και στ’ Δημοτικού),  όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας τα παιδιά κατασκευάζουν ένα ρομποτικό μοντέλο που διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» και ελέγχουν την κίνηση και αλληλεπίδρασή του με τη χρήση ειδικής οθόνης αφής (tablet).

Ο  Εκπαιδευτικός Φορέας:   STEM Education

Έχει αναπτύξει τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο αντικείμενο της Ρομποτικής, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής, για μαθητές όλων των ηλικιών και με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που στηρίζεται σε προγράμματα ορισμένων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (ΜΙΤ, Carnegie Mellon, Tuffs). Είναι επίσης ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Συνάντηση Γνωριμίας – Παρουσίαση:

Για περισσότερες πληροφορίες και καλύτερη γνωριμία με το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα πραγματοποιήσουμε μια παρουσίαση την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 18.30 στο χώρο του ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη). Στην συνάντηση θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος του STEM που θα κάνει επίδειξη του κάθε μαθήματος και θα απαντήσει σε κάθε ερώτηση ή απορία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Πληροφορίες σε σχέση με τα μαθήματα:

Maximum αριθμός παιδιών: 18 άτομα

Διάρκεια μαθήματος: 90 λεπτά

Προγραμματισμός:

  • Νέοι Μηχανικοί (α,β,γ’ δημοτικού)   κάθε Τρίτη,  17.45 – 19.15
  • LEGO WeDo ( δ’, ε’, στ’ δημοτικού) κάθε  Τρίτη,  19.30 – 21.00

 

Για  εγγραφές, κόστος συμμετοχής,  και άλλες πληροφορίες  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *