fbpx
Home Νέα Συνεργαζόμενοι χώροι Συνεργασία του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια με τον STEM Education
Συνεργασία του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια με τον STEM Education

Συνεργασία του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια με τον STEM Education

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και ο εκπαιδευτικός οργανισμός STEM Education ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση της προσέγγισης STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η προσέγγιση STEM (Science, Technology, Engineering, Math) συνδυάζει τη διδασκαλία των επιστημών με τα μαθηματικά και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, ενώ παράλληλα εισάγει το engineering (μηχανική) τόσο ως αντικείμενο όσο και ως εκπαιδευτικό μοντέλο. Ο όρος STEM αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό μοντέλο διδασκαλίας που δίνει χώρο στη βιωματική μάθηση, την επίλυση προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική διδασκαλία φέρνοντας τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Παράλληλα, η εκπαιδευτική αυτή προσέγγιση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας, μεταξύ μαθητών, διδασκόντων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια ιδρύθηκε το 2012 και συντονίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και στο ACT. Το Κέντρο διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου σε τομείς αιχμής (Engineering, Νανοτεχνολογία, Βιοτεχνολογία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κλπ.), οργανώνει project σε τομείς του STEM, ενισχύει και προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών σε μεγάλους ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς (F1 in Schools, Khan Academy, School Lab, WRO, FLL, Αστρονομίας, κ.ά.), ενώ μαθητές των προγραμμάτων του έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα σε κορυφαία κολέγια και πανεπιστήμια της Αμερικής.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός STEM Education είναι μη κερδοσκοπικός και διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση. Έχει δε διαμορφώσει ένα μεγάλο αριθμό ολοκληρωμένων προγραμμάτων μεγάλης διάρκειας, τα οποία εκτείνονται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, με παράλληλη παραγωγή του αντίστοιχου έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού αλλά και τη δημιουργία εκπαιδευτικών kit τα οποία καλύπτουν πλήρως τα διδασκόμενα αντικείμενα. Έχει έδρα την Αθήνα και συνεργάζεται με πλήθος ιδρυμάτων και σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις γραμματείες του Anatolia Elementary School: 2310 398 254, 2310 398370, 2310 301330 και στο Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια: 2310 398 289

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *