fbpx
Home Νέα Νέα Παίζουμε με τις επιστήμες! Τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 1-3 Απριλίου 2016

Παίζουμε με τις επιστήμες! Τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 1-3 Απριλίου 2016

γκάζι λογκο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται το φετινό Athens Science Festival με ένα τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στις επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, από την Παρασκευή 1 ως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν ρομποτάκια, κάνουν πειράματα, μελετούν το DNA με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και φορούν τα γάντια τους για να συντηρήσουν μουσειακά αντικείμενα. Για τους πιο μεγάλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ξεχωριστό workshop στο οποίο εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Σε συνεργασία με τον STEM Education

  • LEGO Mindstorms EV3

ev3

Μέσω της πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3, η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι. Τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες και κατασκευάζουν με τα χέρια τους «απλές μηχανές». Διασκεδάζοντας έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αισθητήρες και αναπτύσσουν τους πρώτους αυτοματισμούς ενώ, ταυτόχρονα, μαθαίνουν να εργάζονται σε εικονικό περιβάλλον.

Πότε: Παρασκευή 1 Απριλίου
Ώρα: 18.00-19.00
Πού: INNOVATHENS, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Απευθύνεται σε: Μαθητές  Ε’ Δημοτικού ως Β’ Γυμνασίου
Είσοδος ελεύθερη

 

  • LEGO WeDo

legowedo2_stem2

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO WeDo 2.0 ήρθε για να αναβαθμίσει τον τρόπο που διδάσκονταν ρομποτική τα παιδιά μέχρι σήμερα. Με ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευάζουμε ένα ρομπότ και το προγραμματίζουμε να μεταφέρει λιθάνθρακα, την πρώτη ύλη για την παραγωγή φωταερίου. Έτσι, κατανοούμε βιωματικά την κίνηση, τις δυνάμεις και την τριβή.

Πότε: Σάββατο 2 Απριλίου
Ώρα: 12.30-13.30
Πού: INNOVATHENS, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Απευθύνεται σε: Μαθητές Δ’, Ε’ & Στ’ Δημοτικού
Είσοδος ελεύθερη

[cs_divider divider_style=”divider1″ divider_backtotop=”yes” divider_height=”1″]

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:

 γκάζι λογκο

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum

Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228

E-mail: [email protected]
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum

 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

Related Post