fbpx
Home Νέα Νέα Ο STEM Education στο Athens Science Festival 2016
Ο STEM Education στο Athens Science Festival 2016

Ο STEM Education στο Athens Science Festival 2016

Με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη», το  Athens Science Festival, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με στόχο το «άνοιγμα» της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας στο ευρύ κοινό, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καρδιά της Αθήνας: στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5-10 Απριλίου 2016, με πλούσιο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο.

Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «κατακτήσουν» τη γνώση μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν, όπως ποτέ άλλοτε, τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Μέσα από ένα σύνολο ξεχωριστών εκδηλώσεων: εκπαιδευτικά πειράματα, δρώμενα, ομιλίες, καφέ τις επιστήμης, διαδραστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα εργαστήρια, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν, κατανοήσουν και ερμηνεύσουν τα μυστήρια του  κόσμου που μας περιβάλλει. Παράλληλα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συνομιλήσουν με μερικούς από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες και ξένους επιστήμονες που έχει να αναδείξει η ακαδημαϊκή κοινότητα.

O STEM Education θα διεξάγει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Τετάρτη 6 Απριλίου

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ / εργαστήρια για σχολεία

9.00 – 14.00 (7-12 ετών) Μικροί µηχανικοί, φανταστικά ροµπότ! STEM Education

Με τα εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού «Μικροί μηχανικοί, φανταστικά ρομπότ» τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη διδασκαλία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) παίζοντας και διασκεδάζοντας! Θα γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των φυσικών επιστημών, φτιάχνοντας λειτουργικές κατασκευές με τα ίδια τους τα χέρια. Δουλεύοντας σε ομάδες, θα γίνουν μικροί μηχανικοί-αυριανοί επιστήμονες.

Τετάρτη με Παρασκευή 9.00-14.00 & Σάββατο & Κυριακή 11.00-16.00

Διαδραστική έκθεση

Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM καλύπτουν τις ηλικίες από 4 έως 15 ετών. Με τη διδασκαλία STEM τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και τα ομαδικά projects για τη φυσική, την πληροφορική, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και τη μηχανική.

Σάββατο & Κυριακή 13.00-17.00

Παιδότοπος STEM

Ο STEM Education θα διεξάγει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4-6 ετών και 7-12 σε χώρο που θα διαθέσει η Τεχνόπολη για τη δράση αυτή. Συγκεκριμένα, για τα παιδιά 4-6 ετών θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί με εμπειρία σε αυτές τις ηλικίες και εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε ήδη στα εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας. Για τα παιδιά 7-12 ετών, θα υπάρχει πλήθος δομικών στοιχείων LEGO ώστε τα παιδιά με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών να φτιάχνουν κατασκευές με ανεξάντλητη θεματολογία. Χρόνος δράσεων, 4 ώρες τη μέρα.

Σάββατο 13.00-15.00

Ποδόσφαιρο με robot

Επίλεκτη ομάδα από τον WRO Hellas θα παρουσιάσει το ποδόσφαιρο με ρομπότ. Είναι και το αγώνισμα στο οποίο η χώρα μας κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην πρόσφατη World Robot Olympiad. Εντυπωσιακό θέαμα που συνδυάζει τη ρομποτικής με τον βασιλιά των σπορ!

Related Post