fbpx
Home Νέα Νέα Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης Wedo-Scratch & Microscience στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης Wedo-Scratch & Microscience στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

technopolis logos

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης WedoScratch & Microscience

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και o Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education διοργανώνουν για ακόμη μια φορά εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης για σχολικές ομάδες Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου: WedoScratch και Microscience.

Σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται η σημασία της ένταξης των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και της δημιουργίας κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των παιδιών όλων των ηλικιών, ώστε να προετοιμαστούν οι επιστήμονες του αύριο και όχι μόνο…

  • Wedo-Scratch

Τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες και κατασκευάζουν με τα χέρια τους «απλές μηχανές» (simple machines). Διασκεδάζοντας έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αισθητήρες και αναπτύσσουν τους πρώτους αυτοματισμούς ενώ, ταυτόχρονα, μαθαίνουν να εργάζονται σε εικονικό περιβάλλον.

To Wedo-Scratch είναι ένας συνδυασμός του εκπαιδευτικού πακέτου WeDo της εταιρείας LEGO Education και του ανοιχτού λογισμικού Scratch που έχει αναπτύξει το MIT (Massachusetts Institute of Technology).

  • Microscience

Μέσα από πειράματα και με τη χρήση συσκευών micro-ηλεκτρισμού, τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα χημεία και φυσική. Η εκπαίδευση των θετικών επιστημών γίνεται παιχνίδι!

Απευθύνονται σε: σχολικές ομάδες Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου
Ημέρες διεξαγωγής (κατόπιν συνεννόησης):
1-17 Φεβρουαρίου 2016

Ώρες: 9.30-12.30

Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 6 €/ άτομο

 

 

 

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:

 Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228

E-mail: [email protected]
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum

 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

 

Related Post