fbpx
Home Νέα Νέα Υποστήριξη προγράμματος Εισαγωγή στο STEM από τη Stoiximan
Υποστήριξη προγράμματος Εισαγωγή στο STEM από τη Stoiximan

Υποστήριξη προγράμματος Εισαγωγή στο STEM από τη Stoiximan

Ο STEM Education με την υποστήριξη της Stoiximan (στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Μικροί ήρωες μαθαίνουν» που υπάγεται στο ευρύτερο πρόγραμμα IROES.GR) υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 5 δημοτικά σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εισαγωγή στο STEM είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της τρίτης και τετάρτης δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν της απλές μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλούς), μέσω κατασκευών που πραγματοποιούνται με τα κλασσικά τουβλάκια LEGO. Όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που έμαθε.

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές εξοικειώνονται με τα στοιχεία δόμησης και τις τεχνοτροπίες κατασκευής ενός μοντέλου. Επιπλέον, στοχεύουμε σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και τη δημιουργία αυτοματισμών, πάντα με γνώμονα την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε κύκλο 8 μαθημάτων διάρκειας 90’.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *