Προγραμματίζω Arduino

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προγραμματίζω Arduino» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές Γυμνασίου  και τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις έννοιες του προγραμματισμού κυκλωμάτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή αυτόματων εφαρμογών που χρησιμοποιούν ήδη οι μαθητές καθημερινά, όπως επίσης και η εφεύρεση νέων. Επιπλέον μέσα από τα μαθήματα δίνεται η δυνατότητα να διδαχθούν συνδυαστικές έννοιες φυσικής, μαθηματικών και προγραμματισμού.
Η γνωριμία του αντικειμένου θα γίνει μέσα από το βασικό εργαλείο Arduino, έκδοση Uno R3 και μια ψευδογλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται Ardublock και αποτελεί επέκταση του προγράμματος Arduino IDE. Τα αισθητήρια και οι συνδέσεις των εφαρμογών γίνονται μέσα από μια ειδική έκδοση του Arduino (Arduino  Grove). Η έκδοση αυτή επιτρέπει εύκολη και άμεση σύνδεση των αισθητήριων με το ολοκληρωμένο κύκλωμα του Arduino, χωρίς την χρήση  περίπλοκων μικρο-ηλεκτρονικών γνώσεων.

Σκοπός προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση των αρχών του προγραμματισμού και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Οι γνώσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επιστήμη των μαθηματικών, της φυσικής και της ηλεκτρομαγνητικής, ώστε να κατασκευαστούν κυκλώματα για απλές εφαρμογές αυτόματων συστημάτων.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Γυμνάσιο
  • Αριθμός μαθημάτων: 28 ενότητες
  • Διάρκεια: 90′
  • Αριθμός μαθητών: 16 μαθητές

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Φυσική: Θερμοκρασία, είδη κίνησης, φωτεινότητα, ηλεκτρισμός, μαγνητική, ηλεκτρική τάση, ακτινοβολία, ήχοι , μονάδες μέτρησης, χρόνος.
  • Πληροφορική: Πρόγραμμα, αλγόριθμος, μεταβλητές εισόδου-εξόδου, εντολές ακολουθίας – επιλογής – επανάληψης, ρουτίνες – υπορουτίνες, εντολές εκτύπωσης.Ηλεκτρονική:Ολοκληρωμένο κύκλωμα, ψηφιακό, αναλογικό σήμα, αισθητήρες, μικροελεγκτής
  • Μαθηματικά: Περίπλοκες αριθμητικές πράξεις, εξισώσεις, μαθηματικές ρουτίνες, προτεραιότητα πράξεων, ιδιότητες αναδρομής, δυαδικό σύστημα, γωνίες, μέτρηση απόστασης, γραφικές παραστάσεις.

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1ηΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Ενότητα 2η: ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Ενότητα 3η: ΦΩΤΑ LEDS

Ενότητα 4ηΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΑΦΗΣ

Ενότητα 5η: ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ SERVOS

Ενότητα 6η: ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΗΧΟΥ

Ενότητα 7ηΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

0 Comments

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *